Bialetti Moka Express 6 kops

 27,95

De Bialetti Moka is al 80 jaar lang dé klassieker op het gebied van elegantie en design, maar vooral functionaliteit in al zijn simpelheid.

De Moka Express produceert een rijke, authentieke espresso in slechts enkele minuten. De aluminum pot heeft de herkenbare Bialetti achtzijdige vorm welke zorgt voor een optimale hitteverdeling en dus de ontwikkeling van de aroma van jouw espresso.Sinds 1950 zijn er al meer dan 200 miljoen coffee makers geproduceerd. Vooral de Moka Express is een begrip geworden onder miljoenen gebruikers en genieters van echte Italiaanse espresso.

Inhoud: 300 ml

Categorieën: ,

Beschrijving

Gebruik

  1. Vul de onderste kamer met koud water tot onder het ventiel (‘valve’).
  2. Doe de ‘funnel’ erin en vul het met gemalen koffie (niet aanstampen), wij gebruiken bij voorkeur niet te fijn gemalen koffie. Verwijder koffie op de rand van de ‘funnel’.
  3. Draai nu het bovenste deel stevig vast op de ‘base’. Gebruik de ‘handle’ niet om vast te draaien.
  4. Selecteer de juiste gasbrander (pit) waar de pot op past. Gebruik een pit waarbij de vlammen niet onder pot vandaan komen aan de zijkanten.
  5. Laat de pot op het fornuis staan totdat het water kookt en de koffie naar boven begint te stromen. Je hoort een soort van gegorgel wanneer dit proces gaande is.
  6. Wanneer de bovenste kamer gevuld is met koffie verwijder dan de pot van het fornuis. Je ziet bruinige koffiecrema (schuim) verschijnen vlak voordat de koffie klaar is.
  7. Voordat je de koffie schenkt, roer het kort door met een kleine lepel om alle lagen van de koffie te vermengen voor optimale smaak.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.